Website Banner





























 
เมนูอาหาร
Direction : (serve 4)Boil 4 ½ cups of water, 4 kaffir leaves, ½ cup of lemon grass. Add 300 g. your favorite meat, 50g. Tom Yum Soup Paste, Add ½ cup of coconut milk and mushrooms. Let it boil. Turn off fire. Add fish sauce and lime juice (to your taste). Garnish with coriander leaves and fresh chili.
วิธีปรุง : ต้มน้ำพอเดือดใส่ตะไคร้ ใบมะกรูด เนื้อสัตว์ 3 ขีด ใส่น้ำพริกเผา 50 กรัม กะทิ 0.5 ถ้วย เห็ด รอจนเดือด ปิดไฟ ปรุงรสด้วยน้ำปลา น้ำมะนาว โรยใบผักชี พริกสด
Tom Yum Soup Paste add spices to the different kinds of Tom Yum or a dressed salad, giving diversified taste.
ต้มยำกุ้ง
Direction : Heat 2 tbsp. oil or creamy coconut milk in a pan. Add 50g. Red Curry Paste, 1 tsp. palm sugar and stir until mixed well. Add 250g. Your favorite meat and stir until cooked. Add 2 cup of coconut milk . Simmer until meat is tender. Add egg-plants, kaffir leaves, fish sauce (to your taste). Garnish with basil leaves and fresh chili.(serve 4).
วิธีปรุง : ผัดหัวกะทิกับพริกแกง 50 กรัม จนแตกมันใส่น้ำตาลปี๊บ 1 ชช. เนื้อสัตว์ 250 กรัม ผัดจนสุก เติมหางกะทิ ต้มจนเดือด ใส่มะเขือ, ใบมะกรูด, ปรุงรสด้วยน้ำปลา โรยใบโหระพา, พริกชี้ฟ้า
Red Curry Paste mixed into hot curry, pat prick-king, gang pah; county style (add grind parsley, fennel powder), fish cake (and pepper) or fried with rice.
 แกงเผ็ดเป็ดย่าง
Direction : (serve 4) Heat 2 tbsp. oil or creamy coconut milk in a pan. Add 50g. Panang Curry Paste and stir until mixed well. Add 250g. your favorite meat and stir until cooked. Add 1 ½ cup of coconut milk, Simmer until meat is tender. Add fish sauce and palm sugar (to your taste). Add kaffir leaves and fresh chili.
วิธีปรุง :ผัดหัวกะทิกับพริกแกง 50กรัม จนแตกมัน ใส่เนื้อสัตว์ 250กรัม ผัดจนสุก เติมหางกะทิ ปรุงรสด้วยน้ำปลา, น้ำตาลปี๊บ, ใส่ใบมะกรูด, พริกชี้ฟ้า
Panang Curry Paste fried with little chili Juice or stied with your favorite meat.
แพนงไก่
Direction : Heat 2 tbsp. oil or creamy coconut milk in a pan. Add 50g. Green Curry Paste. 1 tsp. palm sugar and stir until mixed well. Add 250g. your favorite meat and stir until cooked. Add 2 cup of coconut milk. Simmer until meat is tender. Add egg-plants, kaffir leaves, fish sauce (to your taste).Garnish with basil leaves and fresh chili.(serve 4)
วิธีปรุง :ผัดหัวกะทิกับพริกแกง 50 กรัม จนแตกมัน ใส่น้ำตาลปี๊บ 1 ชช. เนื้อสัตว์ 250 กรัม ผัดจนสุกเติมหางกะทิ ต้มจนเดือด ใส่มะเขือ, ใบมะกรูด ปรุงรสด้วยน้ำปลา โรยใบโหระพา, พริกชี้ฟ้า
Green Curry Paste can eat with rice chips, spaghetti, roti or fried with rice.
 แกงเขียวหวาน
Direction : (serve 4) Heat 2 cups of light coconut milk until boil. Add 50g. Masaman Curry Paste. Add 250g.Your favorite meat (except seafood), potatoes and roaste peanuts. Simmer until meat is tender. Add 1 cup of creamy coconut milk and onion. Let it boil. Add fish sauce. Palm sugar and tamarind sauce (to your taste).
วิธีปรุง : ต้มหางกะทิ 2 ถ้วย จนเดือน ใส่พริกแกงมัสมั่น 50 กรัม, เนื้อสัตว์ 250 กรัม ใส่มันฝรั่งและถั่วคั่ว เคี่ยวจนเนื้อสัตว์สุก เติมหัวกะทิ 1 ถ้วย ใส่หัวหอม ต้มต่อจนเดือด ปรุงรสด้วยน้ำปลา, น้ำตาลปี๊บ, และน้ำมะขาม
Masaman Curry Paste is mede from Maegate special recipe. We stired untill the paste yields a spicy smell and the color is of natural color. When cooked into Masaman can be eaten with rice or bread.
 แกงมัสมั่น
Direction: (serve 3-4) Heat 1 ½ cups of water with this Kaeng Som Curry Paste until boiled. Add 150g. fish or shrimp, 150g. your favorite vegetables till done. Serve hot with cooked rice.
วิธีปรุง :ละลายพริกแกงส้มซองนี้ในน้พ 1 ½ ถ้วย ต้มจนเดือน ใส่ปลา หรือกุ้งแกะ 1 ½ ขีด (ถ้าชอบน้ำข้นให้แบ่งมาโขลก ละลายในน้ำแกง) ใส่ผัก 1½ขีด ต้มต่อจนสุก รสชาดปรุงสำเร็จพร้อมรับประทาน (ถ้าทานรสจัด ปรุงเพิ่มด้วย น้ำตาลปี๊บ, น้ำปลา น้ำมะขาม)
Kaeng Som Curry Paste Easy to cook only boil with your favorite vegetables and fish or shrimp.
 แกงส้ม

Direction: (serve 4) Heat 3/4 cups of water with 50g. Yellow Curry Paste until boiled. Add 200 g. Your favorite meat and stir until cooked. Add 3/4 cups of coconut milk. 200g. boiled potato. Add fish sauce palm sugar (to your taste) serve with cucumber salad roti or tempura.
วิธีปรุง: ปอก, หั่นมันฝรั่ง 2 ขีด ต้มจนสุก ตักพักไว้ ต้มน้ำ ¾ ถ้วย กับพริกแกงกะหรี่ 50 กรัม จนเดือด ใส่เนื้อวัตว์ 2 ขีด รอจนสุก เติมกะทิ ¾ ถ้วย ใส่มันผรั่งที่ต้มไว้ ปรุงรสด้วยน้ำตาลปี๊บ น้ำปลา ทานกับอาจาด,โรตี,กุ้งชุบทอดญี่ปุ่นz
Yellow Curry Paste Serve with hot steam rice and cucumber salad, roti or tempura
 แกงกระหรี่ไก่

Direction: Heat 2 tbsp. oil in a pan until ht. Add 5 garlic, 50 g. sweet curry paste stir until mixed well. Add 250 g. clams or your favorite fried meat stir until cooked. Add fish sauce (to your taste). Add basil leaves. (serve 4).
Suggestion: Use as jam, a soup base and a stir-fry seasoning.
Sweet Chili Paste:
* can eat with bread, rice chips and shrimp crackers.
* can stir fried with oyster or any kind of meat.
ผัดหอยลาย
   
Current Pageid = 4